Fashion without sh*t!

Hippe kleding én een kleine footprint, bestaat dat wel? Soms lijkt het onmogelijk. Toch bewijzen ruim twintig ondernemers op onze duurzame stadsgids dat jouw kledingkeuze groener kan. Dat je met je kekke, nieuwe outfit ook een duurzame keuze kunt maken!

En wat nou als we hun passie en ideeën breder delen in de modesector? Wat kunnen we dan in beweging brengen? Op 10 oktober organiseren we samen met het Alfa College een wandelroute voor eerstejaars studenten fashion. Met in totaal 60 studenten gaan we in groepjes op bezoek bij acht verschillende ondernemers in de stad, stuk voor stuk onwijs gedreven en knettergroen! 

Met hen gaan we in gesprek over wat hen drijft én hoe ze dat nou doen, die duurzame keuzes maken. En wanneer is een keuze eigenlijk groen? Vanuit die vragen willen we de studenten inspireren en informeren, en ook activeren, zodat zij die inzichten meenemen tijdens hun studie en ook in hun werk daarna. Want ongeacht het seizoen, fashion kan altijd groen!

Wil jij ook inspiratie opdoen voor shoppen zonder sh*t? Meld je dan aan voor onze algemene wandelroute op 12 of 13 oktober. Ga je liever zelf de stad in, houd dan onze raamborden in de gaten. Overal waar je “Jeetje, denk een beetje om ons planeetje!” ziet staan, kun jij de groene keuze maken. Of bekijk onze Duurzame Stadsgids om van te voren al je groene route uit te stippelen.


Algemene info

  • Datum: dinsdag 10 oktober
  • Locatie: De Pijp + binnenstad
  • Besloten event voor studenten van het Alfa College
  • Verzorgd door: Groener Groningen & Alfa College

Evenement tijdschema's (1)

DI 10 OKT
-
09:00-17:00 | De Pijp + binnenstad