Kleer’nZooi XXL

Ruil je kleding in voor een nieuwe set met Swappyday (let op! max 10 stuks inbreng per persoon) of huur je nieuwe outfit voor dat ene feestje. Zo raakt je kledingkast ook niet bommetje-vol en is moeder natuur ook nog eens blij met je. En ga je kopen? Kies dan bewust. Een duurzaam merk, tweedehands- of vintage kleding, je vindt unieke items op onze markt. Heb je nog een kledingstuk die gaaf is, maar wel wat liefde kan gebruiken? Neem hem mee! Want upcycle is key, mensen.

Verder zijn er toffe workshops te doen (hieronder meer info) en kun je tussen 14:00-14:30 en 16:00-16:30 genieten van Betere Bodeshows! Betere wattes??? Betere Bodeshows! Modeshows met een betere boodschap.
Enne, ben of ken jij de best geklede Groninger? Om 17.00u zullen we het weten, tijdens de uitreiking van de Best Geklede Groninger 2023 door 050&Mode! Genoeg reden om langs te komen dus…

Lekker sfeertje hoor in de Martinikerk op 7 oktober, woeh!

Algemene info

  • Datum: zaterdag 7 oktober
  • Locatie: Martinikerk, Groningen
  • Kosten: PayWhatYouWant – donatie op jouw beleving
  • Tijden: 12.00 – 18.00 uur
  • Verzorgd door: Groener Groningen, SwappyDay, GoudGoed, GROFF, Blousem, Kledingbieb Parti Martini, Myrtelogie, The Dutch Rebel, KOKOTOKO, 4by4, Noni & Willy, Sneakersalon, PapajaRocks, Kringloop Plus, Noena, Funny Vintage, Juffrouw Helderder, NAIS, Aveva, Wadapartja, Sjanne & Herma, Amber, Jesse, Marieke Los
  • In samenwerking met Dutch Sustainable Fashion Week en 050&Mode
  • Food & Drinks door: lokale topper Wadapartja

 


Informatie over de workshops

Tijdens Kleer’nZooi XXL zijn er verschillende workshops waar jij vrijblijvend aan mee kunt doen. Hieronder lees je er alles over. En vind je het nou tof wat deze groene ondernemers doen? Maak dan ter plekke een donatie over voor een bedrag naar keuze en steun hun duurzame missie. Klein gebaar, maar grote impact! 🙏

—–

✂️ Workshop: Crop je Top met Blousem  🌱👚

In deze workshop crop jij je blouse, t-shirt of top met Eike en Lisan van Blousem en geef jij jouw kleding een nieuw leven! Met het restmateriaal maak je een mini-speldenkussentje om mee te nemen, want na deze workshop heb jij zin om ook thuis aan het naaien te gaan. Neem dus een bovenkant (een jurk kan ook!) mee die je niet meer draagt of waarvan je denkt dat die er tof uitziet in een kortere uitvoering. Alvast een tip: kies voor een item van een stevige, natuurlijke, niet stretchy stof om het jezelf wat makkelijker te maken! Er is plek voor maximaal 6 personen per keer en vol=vol dus kom op tijd!

🕒 Workshop tijden: 13:00- 14.00, 14.30-15.30 & 16.30-17.30 uur

🤘 Volg Blousem op Instagram via @blousem_nl

—–

🖼️ Workshop: Gutsen & Drukken met Marieke 🖼️

Maak je eigen unieke stempel en pimp je kleding met een kunstzinnige twist!

In deze workshop leer je hoe makkelijk het is om zelf iets te maken. Marieke geeft je handvaten om jouw dromen of ideeën om te zetten in beeld. Je maakt zelf een stempel die gelijk afgedrukt kan worden op je kleren! Zo ga jij naar huis met een uniek, zelfgemaakte kunstwerk dat jouw kleding een tweede leven geeft. En je creativiteit krijgt een duwtje in de rug.

Goed om te weten: er wordt gewerkt met MDF (geperst plaatmateriaal) dat anders wordt weggegooid en speciale textiel inkt. Neem zelf katoenen kleding mee om te pimpen. Bij deze creatieve ontploffing kun je aansluiten wanneer er een stoel vrij is!

🕒 Workshop tijden: doorlopend van 12:00 tot 18:00 uur

—–

🧵Workshop: KledingSTUK = na Kleer’nZooi XXL weer helemaal heel! met GROFF 🔧

KledingSTUK? Kom dan langs voor tips & trucs van GROFF en leer je eigen kledingstuk te repareren. Yes, jij kan dat ook! Dus neem je lievelingsshirt mee waar een gat in of een vlek op gekomen is, een broek met te lange pijpen, of dat leuke jurkje dat net niet helemaal lekker zit. Aanmelden is niet nodig, kom gewoon langs!

🕒 Workshop tijden: doorlopend van 12:30 tot 16:00 uur

🤘 Volg GROFF op Instagram via @groff050

—–

🌿 Workshop: Van Kleer’nZooi naar Kleer’nMooi met Myrtelogie🌿

In haar studio experimenteert Myrte met natuurlijke verfstoffen, authentieke maakwijzen en het upcyclen van textiel. Ze verkiest kwaliteit altijd boven kwantiteit waardoor al haar producten met liefde en aandacht ontstaan. Tijdens deze workshop ga jij zelf ervaren hoe je oud textiel met natuurlijke kleurstoffen en groenafval kunt transformeren tot iets prachtigs.

Deze workshop is voor jong en oud en aanmelden is niet nodig! 🌈👕🌱

🕒 Workshop tijden: doorlopend van 12:00 tot 18:00 uur

🤘 Volg Myrtelogie op Instagram via @myrtelogie

—–

👟 Workshop: Sneakers reinigen met Sneakersalon. 🔧

Sneaker Salon is gespecialiseerd in het opknappen van sneakers. Wij restaureren, repareren en reinigen.

Voor het oppervlakkig reinigen van sneakers kun je tijdens Kleer’nZooi XXL een workshop volgen. Je koopt dan een cleansetje van €34,95, neemt je eigen vieze sneakers mee en leert hoe je dit zelf thuis kan doen.

Geen zin om zelf je handen uit de mouwen te steken? Neem dan je vieze sneakers mee voor een gratis opfrisser! Dan laten wij zien hoe we bij Sneaker Salon te werk gaan.

🕒 Workshop tijden: doorlopend van 12:00 tot 18:00 uur

🤘 Volg Sneakersalon op Instagram via @sneaker.salon

Evenement tijdschema's (1)

ZA 7 OKT
-
Ruil je kleding in voor een nieuwe set of huur je nieuwe outfit voor dat ene feestje. Zo raakt je kledingkast ook niet bommetje-vol en is moeder natuur ook nog eens blij met je. 
12:00-18.00 | Martinikerk