Taakdemocratische brainstorm

Open debat en brainstorm over evenementen voor duurzaamheid in de gemeente Groningen

We komen er niet omheen.

Duurzame ontwikkeling is de uitdaging van deze eeuw en is van levensbelang voor de toekomst van de mensheid. Er zijn vele systeemveranderingen nodig, in de politiek, de economie en de samenleving. We zullen dat samen moeten doen, en dat begint met ontmoeting.

Ontmoetingen

Ontmoetingen over duurzaamheid in Groningen hebben we steeds meer. De grote jaarlijkse evenementen zoals Noorderzon, Let’s Gro, 050&Mode, KEI-week, ESNS en Paradigm hebben duurzaamheid hoog in het vaandel. Er zijn inmiddels ook jaarlijkse themaweken die specifiek over duurzaamheid gaan, zoals Sustainable Moments, de Week van de Circulaire Economie en de Week van de Duurzaamheid van de RUG.

Nieuw

Nieuw dit jaar is dat de organisatoren van de duurzame themaweken kiezen voor samenwerking en voor dialoog met partners en publiek. Wat wil iedereen graag brengen, halen, zien, beleven en leren in deze weken? Hoe bundelen we onze krachten voor meer impact? Dat gaan we dus niet achter het bureau bedenken, maar samen met iedereen.

Van harte welkom!

De brainstorm is taakdemocratisch, wat betekent dat je als deelnemer kiest hoe je meedoet: als burger, als overheid, als wetenschapper, als ondernemer of als maatschappelijke organisatie. Want deze vijf groepen zijn altijd nodig bij systeemveranderingen. Hier krijgen ze gelijke spreektijd en inbreng. Samen kunnen we groter denken.

Je hebt vast een goed idee over ontmoeting.

Over doelen, programma-elementen, werkvormen, thema’s, locaties, communicatie, experimenten, relevantie voor de politiek, rol van de wetenschap, zelfwerkzaamheid, keukentafels, straatcomités, de verbinding met het Ommeland, innovaties door ondernemingen, bijdragen vanuit zorg, onderwijs, sport, cultuur, levensbeschouwing, woningcorporaties, NGO’s. Want dat is het met duurzaamheid: alles en iedereen is nodig.

 


Algemene info

  • Datum: woensdag 11 oktober
  • Locatie: MFC ’t Vinkhuys | Diamantlaan 94, 9743 BJ Groningen
  • Kosten: GEEN!
  • Tijden: 20.00-23.00 uur
  • Concept: Vereniging Noorden Duurzaam

Evenement tijdschema's (1)

WO 11 OKT
-
20:00-23:00 | MFC 't Vinkhuys