Gluren bij de duurzame buren!

Je hebt ze ongetwijfeld allemaal wel eens voorbij horen komen; de maatregelen om je woning te verduurzamen. Maar hoeveel van die maatregelen heb je met eigen ogen gezien? Grijp je kans tijdens de Duurzame Huizendag!

19 energiezuinige stadjers houden op zaterdag 8 oktober open huis. Zin om eens ongegeneerd duurzaamheidjes van dichtbij te bekijken? Kies de maatregelen waar jij het fijne van wilt weten en kom bij 1, 2 of zelfs 3 duurzame bewoners over de (verwarmde) vloer.

Waarom zou je?

Iedereen wil wel verduurzamen, toch? Maar het kan een hoop gedoe lijken, behoorlijk wat geld kosten en vind maar eens vakmensen die tijd hebben… Zal allemaal best. Het zijn juist allemaal redenen om alvast te bedenken wat jij wilt aanpakken, voordat het straks 2030 is of zo. En je zult je verbazen over hoe makkelijk je zelf een verschil(letje) kunt maken.

En dat is nog niet alles!

Naast het huizen hoppen heeft Duurzaam Groningen nog meer voor je in petto: duurzaamheidsmarkten in de Oosterparkwijk en Helpman. Van financiële tips, klein geknutsel en grootse plannen. Mede-organisator Grunneger Power is er zelfs om je hele buurt op weg te helpen, want alleen is maar alleen.

Nodig jezelf lekker bij iemand thuis uit en check het programma: